Το Ελληνικό μέλι, εμφανίζει ενισχυμένο ρόλο στη παραδοσιακή Μεσογειακή διατροφή, αλλά και στη χρήσης του ως βιολειτουργικού τροφίμου (nutraceutical). Στα πλαίσια συστηματικής μελέτης της χημικής σύστασης Ελληνικών μελιών, θα επικεντρωθούμε στην επιστημονική δουλειά που αφορά χημικές αναλύσεις και βιολογικές δράσεις (αντιμικροβιακές, αντιοξειδωτικές, κυτταροτοξικές, οιστρο-αντιοιστρογονικές), 10 μελιών, μονοκαλλιεργειών (θυμαριού) Thymus. Σκοπός της παρούσας ερευνητικής εργασίας, είναι: η εξαγωγή στοιχείων για ουσίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως δακτυλικά αποτυπώματα χαρακτηριστικών ποικιλιών Ελληνικού θυμαρίσιου μελιού.

Δρ. Ιωάννα. Β. Χήνου

MelissokomiaNet.gr

SHARE