Ο ζωολογικός κήπος Brevard στην Φλόριντα χρησιμοποιεί μέλι για να θεραπεύσει τις ανοιχτές πληγές από θαλάσσιες χελώνες. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του μελιού καθαρίζουν φυσικά τα τραύματα βοηθώντας την υγιή ανάπτυξη των ιστών.
Οι μέλισσες και οι θαλάσσιες χελώνες είναι ζωτικής σημασίας στο περιβάλλον το οποίο ζούν. Ως οι σημαντικότεροι επικονιαστές του κόσμου, οι μέλισσες, κρατούν τα οικοσυστήματα μας ισορροπημένα και είναι απαραίτητες για την παραγωγή της τροφής μας. Χωρίς την επικονίαση, η τροφή που καταλήγει στο πιάτο μας θα ήταν πολύ λιγότερη, καθώς το 1/3 των καλλιεργειών βασίζεται σε αυτήν όπως τα μήλα, τα πορτοκάλια και τα αβοκάντο. Οι θαλάσσιες χελώνες ρυθμίζουν επίσης το βιότοπό τους – βόσκουν στην θαλάσσια περιοχή, ελέγχουν τη διανομή και τον πληθυσμό των σφουγγαριών και των μεδουσών και μεταφέρουν θρεπτικά συστατικά σε όλο το νερό. Δυστυχώς, και τα δύο αυτά ζώα αντιμετωπίζουν προκλήσεις στο φυσικό τους περιβάλλον.
Η Melanie Stadler, συντονιστής του προγράμματος για τις θαλάσσιες χελώνες του ζωολογικού κήπου, δήλωσε: «Βρίσκουμε συχνά χελώνες που χτυπήθηκαν από βάρκες ή έλικες ή τους επιτέθηκαν αρπακτικά, γεγονός που μπορεί να τις οδηγήσει σε αρκετά σοβαρούς τραυματισμούς.
Το μέλι περιέχει αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες και όταν εφαρμόζεται τοπικά, βοηθάει τις πληγές τους να επουλωθούν με πολύ μικρότερο κίνδυνο μόλυνσης. »
Μέχρι τώρα έχουν θεραπεύσει 14 θαλάσσιες χελώνες ! (Δείτε το Βίντεο)

Επίσης ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να μην χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα στα φυτά τους και να επιλέγουν φυσικές εναλλακτικές λύσεις, ώστε να βοηθήσουν στην προστασία του πληθυσμού των μελισσών
Ο Ζωολογικός Κήπος Brevard δηλώνει: «Είμαστε αρκετά τυχεροί που έχουμε μια ακμάζουσα αποικία μελισσών στην ιδιοκτησία μας καθώς αυτές μας παρέχουν μέλι και κηρήθρα για να τα χρησιμοποιήσουμε.
Ποιος θα είχε φανταστεί ότι οι μέλισσες μπορούν να βοηθήσουν τις χελώνες;! »
Πηγή: MelissokomiaNet.gr via brevardzoo.org