Την έναρξη λειτουργίας εργαστηρίου εξέτασης μελισσών και μελιού προς όφελος των μελών του ανακοίνωσε ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Καρδίτσας.
Μελισσοκόμοι του συλλόγου εκπαιδεύτηκαν από τον καθηγητή μελισσοκομίας κ. Π.Χαριζάνη και την Γεωπονική σχολή μέσω σεμιναρίων και θα δέχονται προς εξέταση δείγματα μελισσών και μελιών.
Οι εξετάσεις αφορούν τις ασθένειες των μελισσών (νοσεμίασης και ασκοσφαίρωσης) καθώς εξέταση μελιών σε υγρασία,σάκχαρα,αγωγιμότητα και PH. Οι ημερομηνίες που θα γίνονται οι εξετάσεις θα ανακοινωθούν προς το τέλος Δεκεμβρίου και θα προσφέρονται δωρεάν για τα μέλη του συλλόγου.

“Πρός το παρόν οι πρώτες εξετάσεις θα γίνουν στις 17 Δεκεμβρίου στις 5.00μμ στην αίθουσα της ΑΝ.ΚΑ (Μ.Αλεξάνδρου 34, 2ος όροφος).” Όπως αναφέρουν στο facebook οι  Μελισσοκόμοι Καρδίτσας.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι τον περασμένο μήνα ο σύλλογος μοίρασε δωρεάν στα μέλη του χιλιάδες δεντρολίβανα, βοηθώντας τις μέλισσες με γύρη σε φτωχές περιόδους, αναβαθμίζοντας έτσι την μελισσοκομική χλωρίδα του νομού.

  Πέρα από τα σεμινάρια που διοργανώνονται σε αρκετούς συλλόγους τις Ελλάδας, θα πρέπει να υπάρχει μια παραπάνω υποστήριξη στα μέλη του κάθε συλλόγου όπως είναι οι αναλύσεις σε μέλι και όλες αυτές οι εργαστηριακές εξετάσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ασθενειών της μέλισσας. Η αναβάθμιση της μελισσοκομικής χλωρίδας είναι κάτι που θα έπρεπε να παρέχεται με πόρους από το κράτος αλλά δυστυχώς αυτό δεν υφίσταται πάντα, .. δεν θα πρέπει όμως αυτό να στέκεται εμπόδιο για την αναβάθμιση της χλωρίδας του ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΟΛΩΝ.

MelissokomiaNet.gr