Ο Ιταλός τρομπετίστας  Francesco Cilione παίζει στην σκηνή ντουέτο με 30.000 μέλισσες μέσα σε μια ειδική κυψέλη γεμάτη μικρόφωνα.

Ο Cilione αγαπάει τις μέλισσες – η σύνθεση αυτή αποτελεί ένα μείγμα οικολογικής συνείδησης  και ένα καλλιτεχνικό πείραμα. Ο μουσικός της jazz από το Vercelli της βορειοδυτικής Ιταλίας έχει κατοχυρώσει ως ευρεσιτεχνία μία κυψέλη η οποία διαθέτει πλευρικές τρύπες και μικρόφωνα για την καλύτερη καταγραφή του ήχου που προέρχεται από το εσωτερικό της.

Σκοπός του να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά στην προστασία του περιβάλλοντος και παράλληλα, να τα ενθαρρύνει να μάθουν κάποιο μουσικό όργανο.

Το project γεννήθηκε στο σπίτι ενός φίλου του Cillione, του Marco Calvo, κλαρινίστα αλλα και παθιασμένου μελισσοκόμου. Οι δύο μουσικοί ενθουσιάστηκαν από την μουσική ποιότητα της κυψέλης.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην εξασφάλιση της ευημερίας της αποικίας.

« Από την αρχή του project, η αποικία των μελισσών που εκτίθενται στις μουσικές συχνότητες είναι η ίδια» εξήγησε ο Cilione στο Euronews.

«Παρακολουθούμε συνεχώς από διάφορες οπτικές γωνίες: από άποψη ανάπτυξης της αποικίας, είδαμε ότι υπήρξε μια κανονική αλλά και σταθερή εξέλιξη και από θέμα παραγωγής, υπήρξαν καλές επιδόσεις. Επίσης λάβαμε υπόψη το πόσο η έκθεση στους ήχους συμβάλει στην υγεία της αποικίας» Άλλα αυτό που μπορεί να σκέπτονται χιλιάδες μέλισσες ακούγοντας την τρομπέτα μου, θα παραμείνει, τουλάχιστον προς το παρόν, ένα γλυκό μυστήριο. πρόσθεσε.

Καμία μέλισσα δεν κακοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της παραγωγής αυτού του βίντεο.

Πηγέςeuronews.comfrancescocilione.it

Επιμέλεια: MelissokomiaNet.gr