Μέλισσες οι ακούραστες, που συνέχεια εργάζονται με μια αιώνια δέσμευση να στηρίξουν την ζωή προς όφελος όλων μέσω της επικονίασης των διαφόρων φυτών και καλλιεργειών. Οι μέλισσες είναι επίσης αποτελεσματικοί χημικοί της φύσης. Συλλέγοντας ρητίνες από τους οφθαλμούς των φυτών και των λαχανικών είναι σε θέση να παράγουν την πρόπολη.
Οι μέλισσες δημιουργούν την πρόπολη από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται με σκοπό να απολυμαίνουν τις κυψέλες τους και να τις θωρακίσουν ώστε να προστατευτούν απο τους εισβολείς. Η πρόπολη έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες γι αυτό και την χρησιμοποιούν για την απολύμανση της φωλιάς τους. Οι άνθρωποι συλλέγουν και χρησιμοποιούν την πρόπολη προς όφελος της υγεία τους.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Jiwaji, Gwalior στην Ινδία, μας φέρνουν ελπιδοφόρα στοιχεία που δείχνουν ότι η πρόπολη αντιμετωπίζει την τοξικότητα που δημιουργεί το αλουμίνιο.

Το αλουμίνιο είναι παντού και είναι τοξικό για το ανθρώπινο σώμα.

Το αλουμίνιο βρίσκεται σε αφθονία παντού! Οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν πίνοντας από διάφορα δοχεία αλουμινίου. Τα τρόφιμα συχνά μαγειρεύονται σε αλουμινένια τηγάνια. Το φύλλο αλουμινίου χρησιμοποιείται συχνά για να καλύψει φαγητά. Μπορεί να βρεθεί στην κυκλοφορία του αίματος μέσω ορισμένων εμβολίων. Ακόμα και τα αποσμητικά μπορούν να περιέχουν αυτό το μέταλλο. Αυτή τη στιγμή, το αλουμίνιο εμφανίζεται σε πολλά τρόφιμα που δοκιμάστηκαν στο εργαστήριο τροφίμων του Natural News.
Όλο αυτό το αλουμίνιο δεν έχει θέση στο ανθρώπινο σώμα. Όταν το αλουμίνιο εισέρχεται στο σώμα έχει τη δυνατότητα να συσσωρεύεται στο ήπαρ, στους πνεύμονες, στα νεφρά, στον θυροειδή και στον εγκέφαλο. Το αλουμίνιο ανταγωνίζεται σημαντικά ανόργανα στοιχεία όπως το ασβέστιο, επηρεάζοντας ακόμη και το σκελετικό σύστημα. Πολλά στοιχεία υποδηλώνουν ότι το αλουμίνιο μπορεί να προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα και να οδηγήσει σε ψυχικές διαταραχές όπως η νόσος του Alzheimer.
Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Jiwaji δοκίμασαν την πρόπολη, συνδυάζοντάς την με την τοξικότητα των κυττάρων του ήπατος, των νεφρών και του εγκεφάλου από το αλουμίνιο.  Επίσης διαπίστωσαν οτι η τοξικότητα του αλουμινίου επηρεάζει τις διεργασίες του μεταβολισμού και αυξάνει τα επίπεδα του ουρικού οξέος
Σε πείραμα με αρουραίους χορηγήθηκε νιτρικό άλας αλουμινίου σε δόση 32.5 mg/kg ( ½ of LD50 – Δόση που θα σκότωνε το 50% του πληθυσμού). Η τοξικότητα του αλουμινίου εμφανίστηκε στα κύτταρα. Τα επίπεδα ουρικού οξέος(σημαντικά για τις διεργασίες του μεταβολισμού), χοληστερόλης και ουρίας ανέβηκαν. Τα Υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος είναι πρόδρομος για την ουρική αρθρίτιδα. Οι επιστήμονες παρακολούθησαν επίσης αυξημένες τιμές AST (ασπαρτική τρανσαμινάση), ALT (ασπαρτική τρανσαμινάση) και επίπεδα τριγλυκεριδίων, ενώ παρατηρούσαν μειωμένα επίπεδα σημαντικής πρωτείνης πλάσματος αίματος, λευκωματίνης.

Η πρόπολη δοκιμάζεται

Μετά από μια ημέρα τοξικότητας από αλουμίνιο, οι επιστήμονες χώρισαν τους αρουραίους σε τρείς ομάδες . Η μια έλαβε 20mg/kg HEDTA N-(2-hydroxyethyl ethylene diamine triacetic acid). Σε άλλη ομάδα δόθηκε πρόπολη (200mg/kg). Στην Τρίτη ομάδα δόθηκαν μαζί HEDTA και πρόπολη. Οι επιστήμονες παρατήρησαν τα αποτελέσματα σε σύγκριση με μια ομάδα ελέγχου.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ατομικές θεραπείες με HEDTA συνέβαλαν στην αποκατάσταση των κυττάρων, διατηρώντας τα ιστολογικά τους χαρακτηριστικά. Η πρόπολη ήταν ακόμη πιο αποτελεσματική και βοήθησε στο μετριασμό του οξειδωτικού στρές.
Όταν και οι δύο χορηγήθηκαν μαζί, τα αποτελέσματα ήταν ακόμη μεγαλύτερα, καθώς οι λειτουργίες του ήπατος, των νεφρών και του εγκεφάλου έδειξαν δραστικές βελτιώσεις, που μοιάζουν με την ομάδα ελέγχου.
Η πρόπολη συνέβαλε στην αναζωογόνηση του εγκεφάλου, αποκαθιστώντας τους ιστούς του νευρικού συστήματος μειώνοντας σημαντικά την τοξικότητα από το αλουμίνιο.
Αυτή η μελέτη υπογραμμίζει την σημασία των μελισσών. Δουλεύοντας ακούραστα, δημιουργούν την πρόπολη μέσα από την φύση συγκεντρώνοντας όλες αυτές τις θεραπευτικές ρητίνες από το περιβάλλον γύρω τους.
Καθώς το αλουμίνιο ασκεί την αρνητική του επίδραση στα ζωντανά κύτταρα, η πρόπολη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξουδετερώσει την τοξικότητα του αλουμινίου, προστατεύοντας το νεφρό, το ήπαρ ακόμη και τον εγκέφαλο.
Εάν τα υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος, τα επίπεδα ουρίας και τα επίπεδα χοληστερόλης στην πραγματικότητα προκαλούνται από την τοξικότητα του αλουμινίου, τότε η πρόπολη θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο εναλλακτικό φάρμακο για όσους πάσχουν από κακό μεταβολισμό, υψηλά επίπεδα κακής χοληστερόλης και ουρική αρθρίτιδα.

Πηγές: naturalnews.comscience.naturalnews.comsciencedirect.com
MelissokomiaNet.gr