Κλοπές μελιού και κυψελών καθώς επίσης και λαδιού εξιχνιάστηκαν από την Αστυνομία σε Ηράκλειο και Χανιά. Στην πρώτη περίπτωση, η κλοπή δώδεκα περίπου κυψελών είχε γίνει σε βάρος δύο κατοίκων από τους Στόλους το 2013 και από το Απεσοκάρι το 2015.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς παρά το ότι πέρασαν αρκετοί μήνες, η υπόθεση δεν ξεχάστηκε και αστυνομικοί από τον Πύργο αναζητούσαν πληροφορίες για τους δράστες. Τελικά, η πληροφορία που δόθηκε τελευταία και ανέφερε ως δράστη έναν 60χρονο, ήταν έγκυρη. Αστυνομικοί από τον Πύργο και το ΤΑΕ Μεσαράς έκαναν έρευνα στο ποιμνιοστάσιό του στις Ατσιπάδες όπου βρέθηκαν οι κλεμμένες κυψέλες, οι οποίες ήταν αριθμημένες και οι ιδιοκτήτες τους τις αναγνώρισαν.

Σύμφωνα με αστυνομικούς, οι αξίες των κυψελών αλλά και η ποσότητα του μελιού που υπήρχε σε αυτές απέδωσε αρκετές χιλιάδες ευρώ στον άνθρωπο που τις αφαίρεσε.

Αναλυτικα σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας :

Εξιχνιάστηκαν χθες, στο Ηράκλειο δύο (2) υποθέσεις κλοπών με κυψέλες που είχαν αφαιρεθεί σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας. Συνελήφθη, χθες (04.03.2016) το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, 53χρονος, ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ζωοκλοπής.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έρευνα σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του 53χρονου και συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ζωοκλοπής.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν δεκατρείς (13) κυψέλες για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή και σε κάποιες από αυτές είχε αλλοιωθεί ο κωδικός εκμετάλλευσης.

Από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς και την διενεργηθείσα προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, προέκυψε ότι ο 53χρονος είχε αφαιρέσει τις εν λόγω κυψέλες την 27.03.2013 και την 13.07.2015 από περιοχές του Δήμου Γόρτυνας.

Οι κυψέλες αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου.

 

melissokomianet.gr via cretalive.gr