Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι από εμάς αποφάσισαν να ξεκινήσουν κάποια δίαιτα ή συγκεκριμένη διατροφή, στη πορεία όμως ένιωσαν σωματική ή πνευματική εξάντληση με αποτέλεσμα να διακόψουν τη προσπάθεια τους να χάσουν τα περιττά κιλά που ήθελαν και να καταφύγουν σε τυποποιημένες φόρμουλες διατροφής “πολλά υποσχόμενες”.

Η φύση έχει προνοήσει και μας δίνει όλα εκείνα τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία, τις βιταμίνες, και τα αμινοξέα που χρειάζονται τα ζωτικά μας όργανα για τη σωστή και ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Μέσα από τη γύρη και το βασιλικό πολτό, αυτή την ισχυρή “βόμβα ενέργειας”, μπορούμε να παρέχουμε στον οργανισμό μας ακόμα και σε περιόδους δίαιτας, έντονης κόπωσης και αδυναμίας την καλύτερη φυσική κατάσταση.

Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας απώλειας βάρους για περίπου ενάμιση μήνα η δοσολογία για το βασιλικό πολτό θα πρέπει να καταναλώνεται σε πολύ μικρή ποσότητα μισό κουταλάκι (ξύλινο) το πρωί 30′ πριν το πρόγευμα βάζοντας το κάτω από τη γλώσσα και εντελώς νηστικοί.

Όσο αναφορά τη γύρη και εφόσον δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργίας από κάποια άτομα, η κατανάλωση της θα πρέπει να λαμβάνεται για ενάμιση μήνα ταυτόχρονα με το βασιλικό πολτό ξεκινώντας από πολύ μικρή ποσότητα 1-2 κόκκους αρχικά για να φτάσει σταδιακά το ½ κουταλάκι την ημέρα και στο τέλος το 1 κουταλάκι την ημέρα προοδευτικά μέσα σε μια εβδομάδα.

Ενεργοποιώντας τον μεταβολισμό με γύρη και βασιλικό πολτό, βοηθάμε ακόμα περισσότερο την υγειά και τις φυσικές μας αντοχές. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η διατροφή μας επηρεάζει άμεσα το σώμα και το πνεύμα.
Ας βοηθήσουμε λοιπόν τον οργανισμό μας μέσα από τους εναλλακτικούς σύμμαχους που μας χάρισε η φύση και η μέλισσα !

 

Πηγή: MelissokomiaNet.gr