Το Κέντρο «Δήμητρα» Κατερίνης, στα πλαίσια του Εθνικού προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δράση 1.3 «Ταχύρρυθμες Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων» για το έτος 2022 με σκοπό την εκπαίδευση και την ενημέρωση των μελισσοκόμων σε πρακτικά ή τεχνικά θέματα, θα διοργανώσει δωρεάν τριήμερη εκπαίδευση μελισσοκομίας.

Η εκπαίδευση είναι 15 ωρών και θα πραγματοποιηθεί στις 30,31 Μαρτίου και 01 Απριλίου 2022 και ώρες 15:00 έως 20:00 στην αίθουσα του Α’ ορόφου του πνευματικού κέντρου του Δήμου Κατερίνης (Εκάβη).

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει τις κάτωθι θεματικές ενότητες:
• Αρχές Οργάνωσης και λειτουργίας ενός μελισσοκομείου
• Μελισσοκομικός εξοπλισμός και συντήρηση του
• Μελισσοκομικοί χειρισμοί κατά τη διάρκεια του έτους -Μελισσοκομικά φυτά
• Εχθροί και ασθένειες των μελισσών και τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης
• Βασιλοτροφία, παραγωγή βασιλικού πολτού και προϊόντων κυψέλης

Εισηγητής: Αναγνωστόπουλος Ιωάννης ,Γεωπόνος M.Sc.
Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και καταρτιζομένων στον χώρο υλοποίησης της εκπαίδευσης για την πρόληψη της διάδοσης του κορωνoϊού SARS-COV-2. Οι συμμετέχοντες εισέρχονται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης, ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test, 72/48 ώρες αντίστοιχα πριν την παρουσία τους). Υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη του Κέντρου «Δήμητρα» Κατερίνης για δηλώσεις συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (30 άτομα)
Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Για δηλώσεις παρακολούθησης-πληροφορίες:
Υπεύθυνη: Αντωνιάδου Ιωάννα
Τηλέφωνο: 2351029845
Email: ogee94@otenet.gr