Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, θα πραγματοποιήσει δωρεάν δύο τμήματα τριήμερης εκπαίδευσης σε Μελισσοκόμους από την Τετάρτη 20 έως την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 . Οι Μελισσοκόμοι της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας θα ενημερωθούν για:

  • τους εχθρούς και τις ασθένειες των μελισσών, καθώς και για τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής τους,
  • Αρχές οργάνωσης και λειτουργίας ενός μελισσοκομείου -Μελισσοκομικοί χειρισμοί κατά τη διάρκεια του έτους
  • την τυποποίηση – εμπορία – προώθηση – σήμανση των μελισσοκομικών προϊόντων

Η εκπαίδευση που θα είναι συνολικής διάρκειας 15 ωρών,   θα γίνεται από τις 16:00 έως 21:00 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας, που βρίσκεται στο 2οχιλιόμετρο Μαυροβουνίου-Έδεσσας.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής (θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους υπεύθυνους γεωπόνους του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ»   Σκύδρας κ. Μιχάλη Σιδηρόπουλο και κ. Ιωάννη Θεοχαρόπουλο, στο τηλ. 23810 89483.


Τριήμερο, ταχύρρυθμο σεμινάριο στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κιλκίς.

Με ανακοίνωσή της η Π.Ε. Κιλκίς γνωστοποιεί σε όλους τους μελισσοκόμους και τους εν δυνάμει μελισσοκόμους της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ότι στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί δωρεάν τριήμερη ταχύρρυθμη εκπαίδευση μελισσοκόμων στις 11-12-13 Ιουνίου 2018.

Η εκπαίδευση είναι καθημερινά 5 ώρες από στις 9:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι συνολικά 15 ώρες. Εισηγητής θα είναι ο κ Λιόλιος Βασίλης. Στο τέλος θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την προϊσταμένη του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κιλκίς κ. Μάγδα Οικονόμου γεωπόνο στα τηλ. 23410 75381, 23410 22673 και με τον κ. Τριαρίδη Ευστάθιο γεωπόνο της ΔΑΟΚ ΠΕ Κιλκίς στο τηλέφωνο 2341350152 . 


Σεμινάριο μελισσοκομίας από το «Δήμητρα» Δράμας

Σεμινάριο πάνω στον μελισσοκομικό εξοπλισμό και την συντήρησή του, τους μελισσοκομικούς χειρισμούς κατά τη διάρκεια του έτους, καθώς και τις δυνατότητες τυποποίησης, εμπορίας, προώθησης και σήμανσης των προϊόντων της μέλισσας διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας από τις 12 ως τις 14 Ιουνίου 2018.

Η τριήμερη ταχύρρυθμη εκπαίδευση των μελισσοκόμων γίνεται στα πλαίσια του εθνικού προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με τίτλο «Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων» για το έτος 2018. Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της παραγωγής και της εμπορίας των προϊόντων μελισσοκομίας στη χώρα μας.

Την ευκαιρία για περεταίρω εκπαίδευση θα έχουν 30 μελισσοκόμοι, κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου, των οποίων η επιλογή θα γίνει κατά σειρά προτεραιότητας, κατόπιν υποβολής αίτησής τους προς το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ», η οποία θα γίνει μαζί με την προσκόμιση θεωρημένου μελισσοκομικού βιβλιαρίου ή φωτοαντίγραφου αυτού.

Συγκεκριμένα, η εκπαίδευση είναι συνολικής διάρκειας 15 ωρών και θα πραγματοποιηθεί, από τις 12 Ιουνίου ως τις 14 Ιουνίου 2018 (έναρξη 16.00 μ.μ., λήξη 21.00 μ.μ), στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων-προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕ.Γ.Ε.), στο 5ο χλμ. Δράμας – Θεσσαλονίκης. Εισηγητής της εκπαίδευσης  είναι ο κ. Κανέλης Δημήτριος, γεωπόνος M.Sc. Να σημειωθεί ότι μελισσοκόμοι μη κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου, δύναται να παραστούν στην εκπαίδευση, σε περίπτωση που οι θέσεις δεν συμπληρωθούν από υποψηφίους κατόχους μελισσοκομικού βιβλιαρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον προϊστάμενο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας κ. Άνθιμο Αναστασιάδη, στο τηλ. 25210-58175.


Στις 7,8 και 11 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Ηρακλείου

Τριήμερη εκπαίδευση μελισσοκομίας στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Ηρακλείου, πραγματοποιείται στις 7,8 και 11 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου.

Η εκπαίδευση εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης 1.3 «Ταχύρυθμες Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων», ενώ θα έχει την ακόλουθη θεματολογία:
• Τυποποίηση-Εμπορία-Προώθηση-σήμανση των μελισσοκομικών προϊόντων
• Βιολογική μελισσοκομία (όροι και προϋποθέσεις)
• Πιστοποίηση μελισσοκομικών προϊόντων (ΠΟΠ,ΠΓΕ)
• Μελισσοκομικοί χειρισμοί κατά τη διάρκεια του έτους

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από τις 17:00 έως τις 22:00 με εισηγητή τον δρ. Αλυσσανδράκη Ελευθέριο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2810-229443 και στον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Ηρακλείου (τηλ. 2810-2261563).

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Το Κέντρο Δήμητρα Θεσσαλονίκης θα υλοποιήσει δύο δωρεάν εκπαιδεύσεις μελισσοκόμων στις 18-20/6/2018 και 21-25/6/2018.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:

Βασιλοτροφία, παραγωγή βασιλικού πολτού και προϊόντων κυψέλης

Μέθοδοι εντατικής εκμετάλλευσης μελισσοσμηνών

Εχθροί και ασθένειες των μελισσών και τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης

Βιολογική μελισσοκομία

Τυποποίηση-Εμπορία-Προώθηση-Σήμανση των μελισσοκομικών προϊόντων

Εισηγητές: Χατζήνα Φανή, Χαριστός Λεωνίδας

Στις εκπαιδεύσεις μπορούν να πάρουν μέρος κατά προτεραιότητα επαγγελματίες μελισσοκόμοι (κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου) αλλά και ερασιτέχνες μελισσοκόμοι

Οι ενδιαφερόμενοι ας επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2310 472 300 και elgokatartisithessaloniki@gmail.com

 

Πηγές:
pellanews.gr

neapaseges.gr

agronews.gr

cretalive.gr

Φίλοι του Κέντρου “Δήμητρα” Θεσσαλονίκης