Κάπου στα Σκόπια ζει η Χατίτζε Μουράτοβα με την ηλικιωμένη μητέρα της, σε ένα χωριό χωρίς δρόμους, ηλεκτρικό ρεύμα ή τρεχούμενο νερό. Τελευταία μιας σειράς γενεών μελισσοκόμων άγριου μελιού, η Χατίτζε, ένα ακατάβλητο γέννημα-θρέμμα της φύσης, βγάζει μικρές παρτίδες αγνού προϊόντος, το οποίο και πουλάει στα Σκόπια ή στην πλησιέστερη πόλη, η οποία βρίσκεται σε απόσταση τεσσάρων ωρών με τα πόδια από το χωριό της. Το ντοκιμαντέρ των Κότεφσκα και Στεπάνοφ παρακολουθεί στενά τη Χατίτζε να εκτελεί την καθημερινή ρουτίνα της με τη γνώση και την έγνοια μιας γυναίκας που εκπαιδεύτηκε όλη της τη ζωή να κάνει μόνο αυτό, αλλά με το αβίαστο ταλέντο της βιωματικής μελισσοκόμου. Με γυμνά χέρια και ακάλυπτο κεφάλι μιλά στις μέλισσές της, τους τραγουδάει και τους υπόσχεται πως το μισό μέλι που μαζεύει με προσοχή και σβελτάδα είναι για εκείνην και το άλλο μισό δικό τους.
Το ντοκιμαντέρ Στη γη του άγριου μελιού, που εντυπωσίασε στο Φεστιβάλ του Sundance κερδίζοντας το μεγάλο βραβείο της επιτροπής και κατόρθωσε να αποσπάσει διπλή υποψηφιότητα στα Όσκαρ ως ντοκιμαντέρ και διεθνής ταινία, συναρπάζει με την αξιοπρέπεια μιας δυναμικής, αταλάντευτης πρωταγωνίστριας με direct εικόνες από έναν κόσμο που θα πιστεύαμε πως έχει χαθεί στον χρόνο.
Δείτε το Ντοκιμαντέρ

ή
πατήστε εδώ –> Στη Γη του Άγριου Μελιού / Honeyland (2019)
Οδηγίες: Αφού πατήσετε να μπείτε στο παραπάνω σύνδεσμο, επιλέξτε player στο κάτω μέρος του βίντεο την επιλογή clipwatching.com και στο δεξί μέρος του βίντεο στην επιλογή CC διαλέξτε Greek για τους υπότιτλους.
Παραγωγή: 2019
Χωρα: Republic of North Macedonia
Πρώτη προβολή: 26 July 2019 (USA)
Είδος Ταινίας: Δράμα / Ντοκιμαντέρ
Σκηνοθέτης: Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov
Ηθοποιοί: Hatidze Muratova, Nazife Muratova, Hussein Sam, Ljutvie Sam