Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποφεύγουν την ζάχαρη και το βούτυρο στα γλυκά και αναζητούν εναλλακτικές συνταγές. Σήμερα λοιπόν σας έχουμε ένα λαχταριστό κέικ όχι και τόσο κλασικό γιατί γίνεται με αλεύρι ολικής, μέλι και ελαιόλαδο! Ακολουθεί η συνταγή.
Υλικά
- 200 γρ. ελαιόλαδο
- 3 αυγά
- 200 γρ. μέλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 ml χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 100 γρ. φαρίν απ
- 1 κ.γ. baking powder
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο, τα αυγά, το μέλι, την βανίλια, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και χτυπάμε με το φτερό για 2-3 λεπτά
-
Προσθέτουμε το αλεύρι ολικής άλεσης, το Φαρίν απ και το baking powder και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά. Βοηθάμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, να ανακατευτεί καλά το μείγμα
-
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια καλά λαδωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 °C για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ
-
Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως πάνω σε μία σχάρα
Tip! Μπορούμε να το σερβίρουμε με μέλι πορτοκαλιάς ή καραμέλα και ξηρούς καρπούς
Credits
Συνταγή & Food Styling: Madame Ginger
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Ιωαννίδης
Πηγή