Αν θέλετε φέτος να πρωτοτυπήσετε, να μην αγοράσετε λαμπάδα αλλά να την δημιουργήσετε με τα χεράκια σας, χωρίς όμως να κουραστείτε και να ξοδέψετε χρήματα, ή ακόμη να κάνετε όμορφα και ξεχωριστά δωράκια σε φίλους και συγγενείς, τότε σας προτείνουμε τα φυσικά φύλλα κηρήθρας.
Θα τραβήξει τα βλέμματα και θα κερδίσει τις εντυπώσεις…
Πολύ καλή ιδέα επίσης για να την μοιραστείτε μαζί με τα παιδάκια σας και να φτιάξετε όμορφες κατασκευές. Οσο για το άρωμά τους, υπέροχο, μιας και μυρίζει μέλι.

Δείτε παρακάτω πόσο απλό είναι
Τι χρειάζεστε

Φυτίλι
Κορδέλες, διακοσμητικά, λουλουδάκι, χάντρες κτλ (προαιρετικά)
Χρήσιμες πληροφορίες
Φύλλα κηρήθρας μπορείτε να προμηθευτείτε από αποθήκες και μαγαζιά που πουλάνε μελισσοκομικά προϊόντα.
Φυτίλι μπορείτε να βρείτε σε μαγαζιά που πουλάνε υλικά χειροτεχνίας, κατασκευών κτλ.
Για το πως θα τα διακοσμήσετε είναι θέμα γούστου και τι έχετε για να τη στολίσετε. Ακόμη και σκέτα, τόσο η λαμπάδα όσο και το κερί, είναι υπέροχα. Παρακάτω μοιραζόμαστε μαζί σας λίγες ιδέες.
Τι κάνετε

Παίρνετε ένα φύλλο κηρήθρας και τοποθετείτε το φυτίλι, όπως βλέπετε στην εικόνα.

Πατάτε ώστε να κολλήσει καλά.

Στη συνέχεια, σιγά σιγά τυλίγεται το φύλλο και παράλληλα, πατάτε καλά ώστε να κολλήσει καλά, μέχρι το τέλος και να κλείσει.

Για να δημιουργήσουμε τα κεριά χρησιμοποιήσαμε τρία φύλλα κηρήθρας ενώ για την λαμπάδα ένα.

Από εκεί και πέρα μπορείτε να κάνετε διάφορα σχέδια αν κόψετε το φύλλο διαγώνια

Extra tip: Μία καλή ιδέα για να είναι πιο εύπλαστο το φύλλο και να τυλίγετε εύκολα είναι να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι μαλλιών. Για 2-3 δευτερόλεπτα στο σημείο που θέλετε και τυλίγετε στο πι και φι. Μην το φοβηθείτε, μετά από λίγο κρυώνει αμέσως.
Εννοείται πως με το φύλλο κηρήθρας μπορείτε να κατασκευάσετε και άλλα πράγματα αρκεί να έχετε φαντασία. Αύριο, θα μοιραστούμε μαζί σας πως μπορείτε να κάνετε εύκολα λαμπάδα με τη μέθοδο του ντεκουπάζ.
Καλή σας επιτυχία!!!

Δείτε και δυο Βίντεο

Πηγή: life-events.gr