Στο πλαίσιο των δράσεων επιμόρφωσης και κατάρτισης φοιτητών και αποφοίτων της Κτηνιατρικής, η ΙVSA Thessaly σε συνεργασία και με την αποκλειστική χορηγία της ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ Vet Academy και της Elanco Animal Health, διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο (webinar), την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στις 9:00 το βράδυ με θέμα:
«Εισαγωγή στη σύγχρονη μελισσοκομία»
Ομιλητής: Αλέξανδρος Γκουσιάρης, Μαθηματικός, Μελισσοκόμος, Βιοκαλλιεργητής Επιμορφωτής Μελισσοκομίας Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Μελισσοκομίας- Σηροτροφίας
Συντονιστές: Μιχάλης Καψάλης, Κωνσταντίνα Λούκα
Πότε: Tετάρτη 25 Νοεμβρίου, 21.00
Για να εγγραφείτε ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Περιγραφή:
Ο κ. Γκουσιάρης θα παρουσιάσει τη σύγχρονη μελισσοκομία σε φοιτητές και απόφοιτους της Κτηνιατρικής. Θα μιλήσει για τη διαχείριση των μελισσών από την αρχή της παραγωγής έως και το τέλος της.
Στο τέλος του σεμιναρίου θα υπάρξει χρόνος για συζήτηση και ερωτήσεις.
Βιογραφικό
Ο Αλέξανδρος Γκουσιάρης είναι μελισσοκόμος και βιοκαλλιεργητής. Έχει σπουδάσει μαθηματικά στο Ηράκλειο Κρήτης και έχει εκπαιδευτεί σαν επιμορφωτής μελισσοκομίας. Από το 1990 διδάσκει μελισσοκομία σε σεμινάρια και αρθρογραφεί σε κλαδικά περιοδικά. Από το 1996, η καθετοποιημένη γεωργική επιχείρησή του, εξάγει πάνω από το 95% των προϊόντων του (μέλι, σάλτσες τομάτας, όσπρια). Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και ημερίδες, τόσο με θέματα γύρω από τεχνικές παραγωγής στην μελισσοκομία, αλλά και με θέματα θεωρητικά και ιστορικά γύρω από την μελισσοκομία και την γεωργία. Είναι μέλος του συλλόγου μελισσοκόμων Καρδίτσας, ιδρυτικό μέλος της εταιρείας ιστορικών αρχείων και μελετών μελισσοκομίας και πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Μελισσοκομίας- Σηροτροφίας.
Πηγή: diagnovet.gr