Αλλάζουν τα δεδομένα από σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου στην χώρα μας μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και όσοι χρειαστεί να κυκλοφορήσουν είναι υποχρεωμένοι να φέρουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και τα ειδικά έγγραφα κυκλοφορίας.

Το ίδιο ισχύει και για τους μελισσοκόμους που έχουν αυτή την εποχή επείγουσες εργασίες και πρέπει να μεταβούν στις μελισσοκομικές τους μονάδες. Θα πρέπει να έχουν συμπληρωμένο το έγγραφο τύπου Α που θα βρείτε σε σύνδεσμο που παραθέτουμε παρακάτω, το μελισσοκομικό τους βιβλιάριο καθώς και την ταυτότητά.

Λόγω του ότι είναι η πρώτη ημέρα εφαρμογής και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις και αιτίες για να γίνει κάποια μετακίνηση καλό θα ήταν να επικοινωνήσουμε με τους μελισσοκομικούς συλλόγους της περιοχής σας, με τα αστυνομικά τμήματα και τις αγροτικές υπηρεσίες – ΔΑΟΚ, Kέντρα Mελισσοκομίας και ΟΜΣΕ.

Για τις υπόλοιπες μετακινήσεις σας χρησιμοποιείτε έναν από τους τρεις τρόπους:

1ος. Συμπληρώνετε την βεβαίωση τύπου Β κατ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών (σούπερ μάρκετ τράπεζα κλπ) το συμπληρώνετε κάθε φορά που βγαίνετε έξω—Ονοματεπώνυμο-τόπος κατοικίας-προορισμός—και τον λόγο μετακίνησης—

2ος. Σε ένα λευκό χαρτί γράφετε το μέρος μετακίνησης μας δηλ αν θέλετε να επισκεφτείτε το φαρμακείο γράφετε τα στοιχεία σας —ονοματεπώνυμο -διεύθυνση κατοικίας σας και τον αριθμό π.χ. 1 που αντιστοιχεί στο φαρμακείο 2 για σούπερ μάρκετ κλπ

3ος. Στέλνετε sms (μήνυμα) στο 13033 και πάλι γράφετε το μέρος μετακίνησης σας π.χ. αριθμό 1 που αντιστοιχεί στο φαρμακείο τον αριθμό 2 για την τράπεζα αφήνετε ένα ΚΕΝΟ γράφετε ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας και το στέλνετε στο 13033 —–είναι ΔΩΡΕΑΝ το μήνυμα δεν χρεώνεστε.

Περισσότερες πληροφορίες και έντυπα βεβαίωσης θα βρείτε στον σύνδεσμο forma.gov.gr

ΠΑΝΤΑ να έχετε μαζί σας την αστυνομική ταυτότητα η το διαβατήριο, την σχετική βεβαίωση τύπου Α είτε εκτυπωμένη ή απλά χειρόγραφη από εσάς σε ένα χαρτί γράφοντας αναλυτικά τα στοιχεία που περιγράψαμε ποιο πάνω καθώς και το μελισσοκομικό βιβλιάριο. Στην περίπτωση που στείλετε sms (μήνυμα) να έχετε και το κινητό μαζί σας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΜΕΛ/ΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος ΠΕ Κοζάνης σας ενημερώνει ότι έπειτα από επικοινωνία του Δ.Σ του Συλλόγου με τα γραφεία της Περιφέρειας οι μελισσοκόμοι οι όπου πρέπει να μετακινηθούν στα μελίσσια τους θα πρέπει:

Α) Αν είναι επαγγελματίες αγρότες:

  1. Συμπληρώνουν το έντυπο Α, βεβαίωση κυκλοφορίας εργαζομένου.
  2. Μια απλή υπεύθυνη δήλωση σε ένα απλό λευκό χαρτί  στην οποία θα αναγράφουν  ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό μελισσοκομικού βιβλιαρίου και να αναφέρουν: Είναι επιτακτική ανάγκη να μεταβώ από (δ/νση κατοικίας) σε (Μέρος όπου βρίσκονται τα μελισσοσμήνη) διότι βρίσκονται σε αυτό το σημείο τα ( αριθμός μελισσοσμηνών) μελισσοσμήνη μου,  προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες σε αυτά από τις (ώρα που πηγαίνετε) έως τις (ώρα που αποχωρείτε) .
  3. Να έχουν μαζί τους το μελισσοκομικό βιβλιάριο
  4. Να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα.

Β) Αν είναι ερασιτέχνες:

  1. Μια απλή υπεύθυνη δήλωση σε ένα απλό λευκό χαρτί  στην οποία θα αναγράφουν ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό μελισσοκομικού βιβλιαρίου και να αναφέρουν: Είμαι ερασιτέχνης μελισσοκόμος με κωδικό μελισσοκομικού βιβλιαρίου EL58/……και είναι επιτακτική ανάγκη να μεταβώ από (δ/νση κατοικίας) σε (Μέρος όπου βρίσκονται τα μελισσοσμήνη) διότι βρίσκονται σε αυτό το σημείο τα ( αριθμός μελισσοσμηνών) μελισσοσμήνη μου,  προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες σε αυτά από τις (ώρα που πηγαίνετε) έως τις (ώρα που αποχωρείτε) .
  2. Να έχουν μαζί τους το μελισσοκομικό βιβλιάριο.
  3. Να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Για τις  μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση. Έχει ήδη σταλεί επιστολή από την ΟΜΣΕ  στην ΓΓΠΠ προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στις μετακινήσεις των μελισσοκόμων εκτός νομών.

Σε κάθε περίπτωση και για οποιαδήποτε αλλαγή θα είμαστε σε επικοινωνία.

Για οτιδήποτε χρειαστείτε επικοινωνείτε με τα γραφεία του Συλλόγου – Κέντρο Μελισσοκομίας στο 2461021444 και 6973764953  Υπεύθυνη: Μαρίνου Ελισάβετ.


 

Επικοινωνία MelissokomiaNet.gr (23/03) με το Κέντρο Μελισσοκομίας Αττικής 

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με το Κέντρο Μελισσοκομίας Αττικής και μας είπαν ότι θα πρέπει να έχουμε μαζί μας το έγγραφο τύπου Α συμπληρωμένο, το βιβλιάριο και την ταυτότητα εάν θέλουμε να μετακινηθούμε εντός της περιφέρειας. Καλό θα ήταν να περιμένουμε 1-2 ημέρες μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να επικοινωνήσουμε ξανά με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Προσοχή στο τι γράφεται στο ίντερνετ! Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνούμε με τις αρμόδιες υπηρεσίες


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (23/03) απο Αρισταίος Μελισσοκομικός Σύλλογος Ιωαννίνων

Συνάδελφοι σχετικά με τον τρόπο, που μπορούμε να συνεχίσουμε την εργασία μας και τις επισκέψεις μας στους χώρους όπου έχουμε εγκατεστημένα τα μελισσοκομεία μας,
ο Προϊστάμενος της αρμόδιας ΔΑΟΚ κ.Μαυρογιωργος Παύλος,επικοινώνησε με τον Σύλλογο και μας συνέστησε ότι θα πρέπει να έχουμε μαζί μας και για την νομιμοποίηση των μετακινήσεων μας τα ακόλουθα έγγραφα.
Α) Την βεβαίωση συμπληρωμένη.
Β) Την αστυνομική ταυτότητα
Γ) Το μελισσοκομικό βιβλιάριο (ασχέτως αν είναι σε ισχύ)
Για τους συναδέλφους που έχουν λιγότερα μελίσσια από 10 και δεν έχουν Βιβλιάριο θα πρέπει να επικαλεστούν την νομοθεσία και δεν θα έχουν πρόβλημα.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (23/03) απο τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Γρεβενών

Συμφώνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών προκύπτουν προβληματισμοί για την μετακίνηση των μελισσοκόμων στις μελισσοκομικές μονάδες τους.
Μετά απο επικοινωνία με την υπεύθυνη της ΔΑΟΚ Γρεβενών αλλα και τα κεντρικά της ΟΜΣΕ οι μετακινήσεις μελισσοκόμων επιτρέπονται εφόσον έχουν μαζί τους;

1. Μελισσοκομικό Βιβλιάριο (επαγγελματίες ή ερασιτέχνες)
2. Ταυτότητα
3. Αίτηση Τύπου Α ( θα τη βρείτε σαν αρχείο word – εικόνα στη σελίδα μας)
4. Βεβαίωση ότι είστε αγρότες ειδικού καθεστώτος ή ότι δηλώνετε εισόδημα απο μελίσσια, την οποία μπορείτε να αποκτήσετε μεσω της ΑΑΔΕ .Επειδή πολλα έγγραφα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο συμπληρωμένα με διαφορετικό τρόπο απο ότι του υπουργείου σχετικα με το τρόπο συμπλήρωσης της φόρμας μετακίνησης σας παραθέτουμε την αρχική αίτηση του υπουργείου και ένα υπόδειγμα . Η όλη διαδικασία μπορει να γινει και χειρόγραφα σε 1 λευκο χαρτί αναγράφοντας τα στοιχεία μας.
Αναμένετε να προστεθούν και άλλοι ΚΑΔ στις εξαιρέσεις μετακίνησης. Σε συνεννόηση με τον Σύλλογο της περιοχής σας και με την αστυνομία μπορει να βρεθεί μια χρυσή τομή σε όλα. Για ότι νεότερο υπάρξει θα ενημερωθείτε.


 

* Το άρθρο θα ανανεώνεται συχνά για την καλύτερη ενημέρωσή σας. (Τελευταία ανανέωση 23/03 19:00)