Πριν τοποθετήσουμε τα φύλλα κηρήθρας στα πλαίσια, θα πρέπει πρώτα να τα συρματώσουμε. Αυτό μας εξασφαλίζει την σταθερή εφαρμογή του φύλλου κηρήθρας επάνω στο πλαίσιο, καθώς δεν μπορεί να σπάσει όταν το βάλουμε στον μελιτοεξαγωγέα κατά την εξαγωγή του μελιού.
Τι θα χρειαστούμε: Ένα πλαίσιο συναρμολογημένο, σύρμα, καψούλια, καρφάκια, πένσα, σφυρί και ένα μυτερό εργαλείο για τις τρύπες.

 
 

1) Ανοίγουμε σωστά τις τρύπες ώστε να σφηνώσουν τα καψούλια. Προσοχή να μην της ανοίξουμε παραπάνω απ΄ όσο πρέπει. Σε αυτό θα μας βοηθήσει το μυτερό εργαλείο που θα ανοίξει την τρύπα στην επιθυμητή διάσταση. (Φώτο νο.1)

sirmatoma-plaisiou-kapsoulia
Φώτο νο.1

 
 

2) Καρφώνουμε δύο καρφιά στο πάνω και στο κάτω μέρος – στην ίδια πλευρά, όπως δείχνει η Φώτο νο.2. Τα καρφιά αυτά θα βοηθήσουν ώστε να κρατήσουμε το σύρμα σταθερό απο την μία μεριά προς την άλλη.

Φώτο νο.2
Φώτο νο.2

 
 

3) Τώρα ξεκινάμε και περνάμε το σύρμα ανάμεσα απο κάθε τρύπα – απο την μία πλευρά προς την άλλη εναλλάξ. Το κουβάρι με το σύρμα θα πρέπει να στηρίζετε κάπου σταθερά. Φώτο νο.3.

Φώτο νο.3

 
 

4) Αφού περάσουμε το σύρμα και απο τις οκτώ οπές, θα πρέπει να το σταθεροποιήσουμε. Το δένουμε λοιπόν γύρο απο το καρφί και το καρφώνουμε όπως δείχνει η Φώτο νο.4

Φώτο νο.4
Φώτο νο.4

 
 

5) Σφίγγουμε απο κάθε πλευρά το σύρμα που περισσεύει για να ελαχιστοποιήσουμε τα κενά Φώτο νο.5

sfigkoume
Φώτο νο.5

 
 

6) Κόβουμε το σύρμα και το τυλίγουμε στο 2ο καρφί. Φώτο νο.6.

Φώτο νο.6
Φώτο νο.6

 
 

7) Τραβάμε το σύρμα πολύ σφιχτά μέσα απο το πλαίσιο ώστε να τεντώσει καλά και δένουμε το σύρμα στο 2ο καρφί. Φώτο νο.7

Φώτο
Φώτο νο.7

 
 

8) Χρησιμοποιούμε την πένσα στρίβοντας το καρφί ώστε να τεντώσει καλά το σύρμα. Αφού σφίξει ικανοποιητικά το καρφώνουμε. Φώτο νο.8

sfigkoume-pensa-karfonoume
Φώτο νο.8

 
 

9) Το συρματωμένο πλαίσιο θα πρέπει να μοιάζει με το παρακάτω. Φώτο νο.9

Φώτο νο.9
Φώτο νο.9

 

Συγχαρητήρια! Το πλαίσιο είναι έτοιμο και μπορεί πλέον να περαστεί το φύλλο της κηρήθρας.

 
Πηγή: MelissokomiaNet.gr via Anita Deeley, BeverlyBees.com